Dubai vakantie

De afgelopen jaren heeft Dubai zich ontpopt van handelsstad naar een serieuze vakantiebestemming. Jaarlijks komen miljoenen buitenlandse toeristen naar Dubai toe om hier hun vakantie door te brengen. Hoewel je je in Dubai prima een, twee of zelfs drie weken kunt vermaken, kiezen de meeste toeristen ervoor om Dubai in een dag of vijf te bezoeken. Dit is voldoende om een globale indruk van Dubai te krijgen en de belangrijkste bezienswaardigheden van Dubai te zien. Verwacht je maar één keer in je leven naar Dubai te gaan, dan is een langere vakantie aan te raden. Simpelweg omdat Dubai buiten alles wat er te zien en te doen is, vooral ook bedoeld is om te genieten van het leven. Een heerlijk dagje aan het strand of zwembad, een avondje uitgebreid dineren, een boottocht, de woestijn in… het zou zonde zijn als je hier tijd te kort voor zou hebben. Wie al eerder in Dubai geweest is of zeker van plan is vaker naar Dubai te komen die kan natuurlijk wel keuzes maken. Je kunt de ene vakantie in Dubai wat meer zien/doen en tijdens de andere Dubai vakantie wat meer ontspannen.

Hoogseizoen en laagseizoen

Dubai kent een duidelijk hoogseizoen en laagseizoen. De grenzen hiertussen beginnen inmiddels wel iets te vervagen, omdat door de toenemende populariteit van Dubai vakanties in het laagseizoen de prijzen in dit goedkope seizoen langzaam aan steeds minder gunstig aan het worden zijn. Het hoogseizoen valt in de minder hete periode in Dubai: november tot en met april. De bezettingsgraad van de populairste hotels in Dubai ligt in dit seizoen steeds vaker erg dicht tegen de optimale honderd procent aan. Dat heeft helaas ook een duidelijk invloed op de prijzen die je betaalt voor je hotelkamer. Het voordeel is wel dat je dan qua weer zeker in de beste reistijd voor Dubai zit.

Vanaf eind april wordt het redelijk snel minder druk in Dubai. De zomer is gearriveerd, wat gepaard gaat met temperaturen die overdag vrijwel altijd boven de 35 graden uitkomen. In de heetste maanden is 40-45 graden vrij normaal. Dit is het seizoen waarin je de goedkoopste Dubai vakanties kunt boeken. Nadeel voor Nederlandse toeristen is dat Transavia in de zomer niet naar Dubai vliegt. De goedkoopste vliegtickets zijn er dan niet, maar over het algemeen kun je de KLM en Emirates vliegtickets dan we wat goedkoper boeken dan in het hoogseizoen.

Strandvakantie in Dubai

Een strandvakantie in Dubai betekent over het algemeen dat je redelijk veel betaalt voor je vakantie. Althans, dat geldt als je wilt dat je hotel of appartement direct aan het strand ligt. Want ondanks het feit dat Dubai een aanzienlijke lengte aan kustlijn en stranden heeft, is het aantal hotels dat aan het strand ligt vrij beperkt. Omdat de hotels die wel aan het strand liggen vrijwel allemaal dure vijfsterrenhotels betreft, zorgt dit ervoor dat een goedkope strandvakantie wat lastiger is in Dubai. De meeste kans heb je in het hete hoogseizoen.

Populaire plekken voor een strandvakantie zijn Jumeirah Beach en Palm Jumeirah. De laatste jaren is het aantal all inclusive hotels in Dubai toegenomen. Door de all inclusive verzorging weet je vooraf wat je kwijt bent voor je vakantie in Dubai.

Als je een hotel of appartement in de wijk Dubai Marina boekt, dan is de kans groot dat je op loopafstand van het openbare strand verblijft. De prijzen liggen dan gemiddeld wel een stuk lager dan direct aan het strand. The Beach, dat hier ligt, behoort tot de populairste stranden van Dubai.

Vliegen naar Dubai

Vanuit Nederland en België heb je meerdere mogelijkheden om naar Dubai te vliegen. Zo vliegen KLM, Emirates en Transavia rechtstreeks naar Dubai. Transavia doet dat alleen in het winterseizoen. Op de terugvlucht heb je met Transavia meestal een tussenlanding in Bulgarije om te tanken. De vlucht naar Dubai duurt om en nabij de zes uur. Als je geluk hebt, sta je al binnen 5,5 uur in Dubai. De terugvlucht duurt vanwege tegenwind iets langer. Gemiddeld ruim zes uur tot zeven uur bij een rechtstreekse vlucht. Dubai heeft twee internationale luchthavens: Dubai International Airport en Al Maktoum International Airport.

Dubai met kinderen

Steeds meer Nederlandse en Belgische toeristen kiezen ervoor om Dubai met kinderen te bezoeken. Vooral tijdens de herfstvakantie, de kerstvakantie en de voorjaarsvakantie zie je steeds meer gezinnen uit de lage landen in Dubai vakantie vieren. En waarom niet? Dubai is immers ook voor kinderen een geweldige bestemming, ongeacht welke leeftijd ze hebben. Dubai heeft prachtige stranden, mooie zwembaden, diverse pretparken, tuinen en bezienswaardigheden die (ook) voor kinderen de moeite waard zijn. Wie luiers of babyvoeding nodig heeft die kan dat in de grote supermarkten volop kopen. Uit ervaring weten we dat Dubai veel indruk maakt op zowel jonge als oudere kinderen.

Goedkoop naar Dubai

Dubai is gemiddeld genomen geen goedkope vakantiebestemming. Dat komt o.a. door de vliegtickets en het feit dat de betere accommodaties in Dubai redelijk aan de prijs kunnen zijn. En daarmee drukken we ons nog voorzichtig uit. Zeker in het hoogseizoen kunnen de hotelprijzen de pan uit rijzen. Je moet je niet door deze prijzen af laten schrikken. Er zijn voldoende goedkope alternatieven. Voor een middenklasse hotel (drie sterren) betaal je gemiddeld niet meer dan in Europa, wie goed zoekt die kan redelijk goedkoop naar Dubai vliegen. Verder zijn Dubai vervoer en eten & drinken vaak goedkoper dan op veel andere vakantiebestemmingen.

Op de website www.goedkoopnaardubai.nl lees je allerlei tips om zo goedkoop mogelijk naar Dubai op vakantie te kunnen gaan.

Dubai cruise

Cruisen in het Midden-Oosten wordt steeds populairder. Je ziet dan ook een duidelijke groei van het aantal mensen dat een vakantie in Dubai combineert met een cruise. Vanaf Dubai vertrekken jaarlijks inmiddels meer dan honderden cruises. Je kunt een cruise vanuit Dubai doen waarbij je buurlanden en emiraten bezoekt zoals Abu Dhabi, Oman, Qatar en Bahrein. Ook een combinatie met India is mogelijk. Het cruiseseizoen in Dubai valt gelijk met het hoogseizoen voor normale vakanties. De eerste cruiseschepen beginnen rond begin november te varen en eind april is het klaar met cruisevakanties in deze regio.

Winterzon in Dubai

Op het moment dat het in Nederland koeler wordt, gebeurt datzelfde in Dubai ook. Echter betekent het in Dubai dat er een omslag plaatsvindt van heet weer naar warm weer. In Dubai is het in de wintermaanden gemiddeld nog iets warmer dan de heetste zomermaanden in Nederland. Het zal dan ook niemand verbazen dat Dubai uitermate geschikt is als winterzonbestemming. Vanwege de relatief korte vliegtijd (ten opzichte van de Cariben en het Verre Oosten), de vele stranden en de honderden hotels komt Dubai al snel in aanmerking als bestemming om lekker eventjes van de winterzon te genieten.